Frames

frits

samen naar een fantastische applicatie

Begrensde mogelijkheden door veroudering

Ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen in de olie- en gasindustrie gebruikten wereldwijd ca. 400 medewerkers van Frames een op maat gemaakte softwareapplicatie. Omdat deze applicatie technologisch verouderd was en ook op andere gebieden tegen grenzen aanliep is uiteindelijk besloten deze ERP-applicatie te vervangen. Wij kregen de opdracht om de nieuwe applicatie te ontwikkelen en de migratie naar dit nieuwe systeem goed te laten verlopen. Iets dat ons vanuit onze jarenlange ervaring in het automatiseren van dit soort processen goed past.

Frames IT System

Om Frames verder te kunnen helpen hebben we gezorgd voor één applicatie (en één database) waarin processen van tien verschillende bedrijven (dochterondernemingen van Frames) uit verschillende landen worden ondersteund. Een ingewikkelde taak, want elk bedrijf heeft zijn eigen manier van werken. Er vinden daardoor heel veel intercompany transacties plaats, waarbij de zusterbedrijven werk voor elkaar uitvoeren. In de managementrapportages moest dit gefilterd kunnen worden zodat omzet en kosten niet dubbel werden meegenomen.

Het nieuwe systeem is gedoopt tot FRITS (Frames IT System). FRITS is een ERP maatwerk applicatie voor Windows dat niet alleen koppelt met het huidige financiële systeem van Frames (Microsoft Dynamics NAV), maar ook de volgende processen volledig heeft geautomatiseerd:

  • Projectadministratie;
  • Verkooporders en -facturen;
  • Inkooporders en -facturen;
  • Urenregistratie;
  • Materiaalontvangst;
  • Inspectie;
  • Service;
  • Budgetbewaking;
  • Management-rapportage.

In één weekend live

Het meest complex was de migratie van data uit verschillende systemen naar de nieuwe applicatie. Gegevens kwamen uit het financiële pakket, het CRM-systeem, Excel en de oude maatwerkapplicatie van Frames. Hiervoor is een aparte applicatie gebouwd waarmee alle gegevens voor live-gang konden worden gecontroleerd en aangevuld, zodat de applicatie in 1 keer (met een ‘big bang’) live kon.

Een gezamenlijk proces

In zeer nauw overleg met een grote projectgroep van Frames, waarin alle functies vertegenwoordigd waren, is de applicatie ontworpen en gebouwd. Dat maakte het voor ons een stuk makkelijker omdat we precies wisten wat we moesten ontwikkelen en er direct bijgestuurd kon worden waar nodig. Tijdens de migratie naar het nieuwe systeem leidde betrokkenheid van veel medewerkers van Frames ook tot een grote acceptatie van de nieuwe applicatie in de organisatie.

Ook nu nog heeft Frames veel invloed op hun applicatie. FRITS is flexibel gebouwd, zodat toevoegingen en aanpassingen gemakkelijk kunnen worden toegevoegd. De applicatie wordt nog regelmatig uitgebreid of aangepast naar aanleiding van wijzigingen in de bedrijfsprocessen.

Frames

De Frames Group kenmerkt zich door het toepassen van nieuwe technologieën in de wereldwijde olie- en gasindustrie; een dynamische markt onder een groeiende internationalisering. Frames is gespecialiseerd in ontwerp, fabricage, levering, installatie en oplevering van complete systemen voor de behandeling, scheiding en warmtewisseling van olie en gas. Momenteel breidt Frames haar dienstverlening steeds verder uit over vrijwel alle olie- en gasproducerende bedrijven in de wereld.

Hans

Meer weten?

Heeft u interesse in een ERP maatwerk applicatie, of wilt u meer weten over deze specifieke case?

Hans is goede vrienden met FRITS.

06 546 02 876
hans@blacksnow.nl