Gebroeders Van der Salm

forester 2.0

brengt Van der Salm verder

Investeren in automatisering

Gebr. van der Salm is gespecialiseerd in de teelt van lavendel en heeft altijd al ingezet op uniforme hoge kwaliteit door continue investeringen in automatisering. Vanuit die gedachte werkte het bedrijf met een systeem genaamd Forester, een maatwerk applicatie dat door Gebr. van der Salm zelf is gebouwd. Een specialistisch pakket, waarin veel kennis vanuit het bedrijf zat verwerkt. Gebr. van der Salm begon echter te groeien en de vraag naar een nieuw pakket met passende functionaliteit groeide mee.

Forester 2.0

Onder de ontwikkelnaam Forester 2.0 bouwt Black Snow een volledig nieuwe Windows maatwerk applicatie, afgestemd op de voor Gebr. van der Salm ontstane behoeftes. Het nieuwe systeem wordt zo ontwikkeld dat het kan koppelen met het oude systeem en het systeem van de veiling. Door een dergelijke koppeling wordt de kans op eventuele complicaties namelijk geminimaliseerd en kunnen plantrobots en teeltsystemen blijven functioneren tijdens de overgang.
De functies van Forester 2.0:

  • Product beheer;
  • Voorraad beheer;
  • Aanmaken van offertes;
  • Inkoop;
  • Verkoop;
  • Facturatie;
  • Transportbeheer;
  • Relatiebeheer;
  • Koppeling met het oude systeem;
  • Koppeling met Florecom.

Het systeem beschikt over een complexe productstructuur, waarbij vele combinaties tussen producten gemaakt kunnen worden. Al die combinaties bieden weer andere uitkomsten voor logistiek, verpakkingen en meer. Door ons goed te verplaatsen in de bedrijfsprocessen van de klant én in goed contact blijven met de klant kunnen we dit naar wens realiseren. De nauwe samenwerking tussen Gebr. van der Salm en onszelf is wat dit project tot een succes maakt.

Het systeem stelt Gebr. van der Salm in staat om te blijven voldoen aan hun hoge kwaliteitseisen en daarbij een korte doorlooptijd te garanderen tussen bestel- en levermoment van de lavendel.

Gebroeders Van der Salm

Gebr. van der Salm is gespecialiseerd in de teelt van lavendel. Naast de hoofdvestiging in Boskoop bezit van der Salm meerdere kwekerijen in Nederland en Portugal. De lavendel van Gebr. Van der Salm is onder andere bij Ikea, Intratuin en Hoogvliet te vinden, net als meegeleverde producten zoals een aantal series houten, rieten, zinken en keramieken potten/manden/emmertjes.

Arie

Meer weten?

Heeft u interesse in een maatwerk applicatie, of wilt u meer weten over deze specifieke case?

Arie weet alles over Forester 2.0

06 397 71 850
arie@blacksnow.nl